A wc pumpa

A wc pumpa a duguláselhárítás egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb eszköze. Mindenki által könnyen alkalmazható eszköz. Segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk a wc lefolyó részét átjárhatóvá tenni.


Látványa lehet, hogy nem a leginkább szemet gyönyörködtetőbb, de egyszerűsége és praktikussága miatt minden esetben ajánlott a wc-ben tartani egy wc pumpát, de legalább lakásonként egy mindenképp célszerű.


A wc pumpának sok fajtája létezik. Különböző méretű fa és műanyag nyéllel forgalmazzák, 10-20 centiméter átmérőjű, vastag falú gumiharang melyet ráadásul különböző színekben vásárolhatunk meg. Vásárláskor célszerű olyat választani, amely a wc lefolyónk átmérőjéhez alkalmazkodik.

A wc pumpa használata

Amikor úgy látjuk, hogy a víz a wc-ben használat után visszamarad vagy nehezen megy le, célszerű a wc pumpa segítségével kisebb beavatkozást végrehajtani. Engedjünk vizet a wc lefolyó részébe, hogy használat közben a vákuum meglegyen, majd illesszük a wc pumpát a lefolyó széléhez.  Határozott mozdulatokkal nyomjuk le a wc pumpát 4-5 alkalommal. Az így keletkezett vákuum kimozdítja a lefolyóban megrekedt szennyeződést, elősegítve annak távozását.
Minden kezdeti, kisebb dugulást meg lehet kezdeni elhárítani a wc pumpa segítségével, mely a dugulást okozó szennyeződéseket, beleejtett kisebb tárgyakat kimozdítja a helyükről, hogy azok a megengedett víz segítségével könnyen távozhassanak. Arra azért figyeljünk, hogy használat közben ha nagyobb erővel pumpálunk a víz felfröccsenhet akár mellmagasságig is. Tehát csak határozott, de nem túl erős mozdultokkal pumpáljuk a lefolyót a kívánt eredmény eléréséig.


Olyan eset is előfordult már, hogy a pumpálás nem vezetett eredményre. Ilyenkor akár pihentethetjük is a munkát, hagyjuk, hogy a fellazított a dugulást okozó anyag a vízben felázzon, feloldódjon, majd egy kis idő után folytathatjuk a pumpálást.
Használhatunk vegyszereket is a pumpálás előtt. Ilyenkor 20-25 perccel a pumpálás előtt öntsük a megvásárolt vegyszert a lefolyóba, de alkalmazhatjuk az ecet-szódabikarbóna kombót is a kívánt cél eléréséhez.

A vegyszeres rásegítést a többi lefolyó esetén is alkalmazhatjuk.
Tisztítás után bő vízzel mossuk át a rendszert, valamint mossuk el a pumpát és készen is vagyunk.
Azonban a wc pumpát nem csak a wc-ben használhatjuk, hanem a lakás többi helyiségében is nagy hasznát vehetjük.  A kézmosónál, a fürdőkádnál vagy a zuhany lefolyónál is segítségünkre lehet a wc pumpa.
Bizonyos helyeken (vizes blokkok, konyhai lefolyó, fürdőszobai kézmosó vagy a fürdőkád) a víz feltöltése után mindenképpen be kell fogni a túlfolyó szelepeket, mert különben a víz alkotta vákuum nem lesz megfelelő és nem tudunk hatékonyan fellépni a dugulással szemben.
Ha a pumpálás után a víz könnyen lement, hátra dőlhetünk, de ha nem, akkor célszerű hívni a duguláselhárító szakembert. Általában a duguláselhárító szakember is pumpálással kezdi a munkát, bár a legtöbb esetben speciális, professzionális pumpát használ.

A wc pumpa tisztán tartása


Minden alkalmazás után célszerű a lehúzott wc-ben a vízben „ megfürdetni” a wc pumpát, hogy semmi a használat közben rákerült szennyeződés ne maradjon rajta és az ne száradjon rá.
A boltokban kapható fertőtlenítő szerekkel lekezelhetjük megtartva higiénikus állapotát.

Wc pumpa – a legegyszerűbb duguláselhárító eszköz

A wc pumpa egyszerűségében is egy nagyon sokoldalú és praktikus segédeszközünk a háztartásban.
Mind a wc-ben, mind a lakásban található egyéb lefolyórendszerek tisztántartása esetén segítségünkre van.
A wc pumpa segítségével egyszerű, pumpáló mozdulatokkal egyszerűen kitisztíthatjuk a wc lefolyót, kézmosót, zuhanyt, kádat, padlóösszefolyót. 

Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864