Teljeskörű duguláselhárítás

Mit is jelent ez a valóságban? Azt jelenti, hogy lakást és/vagy házat illetően teljeskörű duguláselhárítást vállalunk a kerttől a pincéig. Akár a házon, akár a  telken belül vagy azon kívül van a dugulás, minden esetben akár egy órán belül számíthat ránk.


A dugulás a lakás teljeskörű használata során bárhol kialakulhat, így a duguláselhárításnak is teljeskörűnek kell lennie, hogy megszabaduljunk a dugulástól.
A dugulásnak leginkább kitett helyiségek a konyha és fürdőszoba, de a mosdó és a wc is hasonlóan veszélyeztetett területek csakúgy mint a csatorna kifolyó rendszer, amely az utcán található fővezetékbe juttatja el a szennyvizünket.
Csap, wc, zuhany vagy mosogató. Nekünk nem számít, a teljeskörű duguláselhárítást az egész lakásra átfogóan vállaljuk.

A dugulás jelei

Összeszedtük melyek a dugulás tipikus jelei a lakás különböző lefolyói esetén.
Fürdőszoba: Egyre lassabban folyik le a víz a kézmosónál vagy a kádban, nincs meg azaz örvénylő jelleg. Megjelenik a zuhanytálca vize a padló összefolyónál és elkezd visszafelé áramlani. A wc esetében pedig nem megy le a papír, hanem öblítés után visszatöltődik a csésze.
Konyha: Szintén lassú vízlefolyás, amit a sok ételmaradék lerakódása okozhat a lefolyó falán.
Udvari lefolyó: A belekerült sok levél és faág okozta dugulás miatt a víz nem folyik el, jó esetben csak visszamarad, rosszabb esetben elöntheti a garázst.
Látható, hogy egy gondos tulajdonosnak mindenre figyelnie kell, köztük a lefolyókra is. Amennyiben bármelyik lefolyónál hasonlót tapasztal ne késlekedjen minket hívni.

Mit jelent a teljeskörű duguláselhárítás?


A teljeskörű duguláselhárítás nem csak azt jelenti, hogy a lakásban vállaljuk teljeskörűen a duguláselhárítást, hanem azt is jelenti, hogy a teljeskörű duguláselhárítás kivitelezéséhez teljeskörű szerszámozottsággal is rendelkezünk a legegyszerűbb wc pumpától kezdve egészen a legkomolyabb Woma vagy Rothenberger gépekig. Ezen szerszámok segítségével tudjuk magunkat teljeskörű duguláselhárító szolgáltatásként ajánlani.

A teljeskörű duguláselhárítás folyamata


Általában a duguláselhárításnak a folyamata az első lépésekben megegyezik. Telefonon kihívjuk a megfelelő duguláselhárító szakembert, aki a megbeszélt időpontra megérkezik. Szemrevételezi  helyet és felkészül a munkára. Előkeszíti a szerszámokat és ha szükséges a gépeket. Eddig teljesen általános a folyamat, nagyjából így zajlik minden esetben. A speciális rész abban áll, hogy nincs két egyforma lakás, vagy ha van is, a különbség lefolyórendszerük átjárhatósága. Van ami tisztább mivel kevesebbet használták és van koszosabb, aminek lefolyójára több piszok rakódott le.
Jönnek a különböző kérdések amik felvetődnek a duguláselhárítás folyamán:
- Hozzáférhető a lefolyó?
- Hol van a dugulás (konyha, wc, fürdőszoba)?
- Le kell szerelni valamilyen idomot a duguláselhárításhoz?
- Kell gépet használnunk vagy elég lesz a kézi szerszám használata?
És sorolhatnánk napestig. Lényeg, hogy a munka folyamata itt válik szét és ilyenkor van szükség a duguláselhárító szakember szakmai tapasztalatára.

Hozzáférés után indul az érdemi munka a duguláselhárítás. A szakember felméri a munka nehézségét és meghatározza, hogy szerszámmal, kézi spirállal vagy géppel dolgozik e. Kisebb dugulás esetén a kézi szerszám használata egyszerűbbnek mutatkozik, nagyobb, makacsabb, mélyebben levő dugulások esetén már célszerű a gép (Rothenberger) használata. 
A nagyobb átmérőjű csatornarendszerek átmosásánál szoktuk használni a Woma duguláselhárító berendezést, ami nagy nyomással dolgozik, eltakarítva az útjából minden szennyet, lerakódást.
A teljeskörű duguláselhárítás része, hogy a benti és a kint hálózatot is áttisztítjuk, megelőzendő a későbbi lerakódásokat.
A munka végeztével minden szerelvényt visszaszerelünk eredeti helyére, majd magunk után kitakarítva elhagyjuk a helyszínt.

Ha adhatunk tanácsot a duguláselhárítással kapcsolatban mindenképpen célszerű házilag is megpróbálkozni az elhárítással akár egy wc pumpa segítségével, akár folyékony lefolyó tisztító használatával. Azonban nagyon mélyen nem érdemes belemenni a munkálatokba (ne próbáljunk szétszerelni semmit, mert tisztítás után össze is kell ám szerelni!), hanem hívjunk tapasztalt duguláselhárító szakembert. Időt, pénzt spórolhatunk. 

Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864