Zuhanytálca duguláselhárítás

Nem is hinnénk, mennyi mindentől el tud dugulni a zuhanytálca lefolyója. A kihullott hajszálak, a tusfürdő, a szappan, a borotvahab, a por, a vízkő, a különböző ruhadarabok, szöszök együttese olyan szilárd eleggyé képesek összeállni, mely az egész lefolyót teljes egészében el tudja dugítani. Ilyenkor első reakciókent próbálkozhatunk a háztartásban található anyagok lefolyóba öntésével. Különböző állagú (folyékony, por, koncentrátum, darabos) minőségű és hatékonyságú lefolyó tisztítószerek állnak rendelkezésünkre, amelyekkel tehetünk egy próbát.

Akár a kóla vagy a szódabikarbóna-ecet kombó átmeneti sikerrel kecsegtethet ugyan, azonban a tartalmas eredményhez kézi erő is szükségeltetik. Amennyiben van padló összefolyó vagy bármi más, ahol hozzáférhetünk a lefolyóhoz, próbáljuk kinyitni és a benne található szennyet eltávolítani, majd a zuhanycső bevezetésével nagy nyomással ajánlott átmosni a lefolyót. Fontos, hogy a szűrőből kiszedett szennyet a szemetesbe dobjuk, ne a wc-be, mert akkor ott keletkezik a következő dugulás.

Zuhanytálca duguláselhárítás házilag


Kézi beavatkozáskor a gumikesztyű használata elengedhetetlen. Első lépésként a hajszálfogó szűrőt tisztítsuk meg a lerakódásoktól a lefolyónál. Általában a zuhanytálca esetében nem ajánlott ilyen hajszálfogó szűrő használata, mert az lelassítja a szennyeződés lefolyását, míg a vizét nem, így a lerakódásra nagyobb esély mutatkozik. Ám hajmosás alkalmával minden alkalommal erősen ajánlott a szűrő használata, mert sajnos a haj hullik és vagy ezen a szűrőn akad fenn, vagy lejjebb a lefolyó valamelyik részén vagy kanyarulatában, aminek az eltávolításakor már csak a duguláselhárító szakember segíthet. Hosszú pályafutásunk során olyan esettel is találkoztunk már, amikor a kiépítés alkalmával rosszul építették be a lefolyó csövet. Ilyen esetekben sajnos csak fal- vagy padlóbontással oldható meg a probléma, de ez csak a legvégső megoldás lehet, előtte az összes létező lehetőséget számba vesszük.

Zuhanytálca, zuhanykabin tisztítása


A leghatékonyabb módszer a kézi tisztítás, amikor a hozzáférhető helyekről kiszedjük a lerakódásokat. Utána következik a wc pumpa használata. Ilyenkor kis vizet engedjünk a tálcára és határozott mozdulatokkal pumpáljuk meg a lefolyó részt. A pumpa által okozott vákuum kimozgatja a szennyeződést. Majd forró vízzel mossuk át a rendszert. Vagy ott a csőgörény használatának lehetősége is. Ez azonban nincs minden háztartásban, így azt be kell, hogy szerezzük. Óvatosan helyezzük be a lefolyó csőbe, majd szintén finoman próbáljuk elforgatni. Figyeljünk rá, ne túl durván csináljuk a mozdulatokat, mert a cső eltörésével nagyobb kárt is okozhatunk, mint amekkora valójában van.

Ezek után jöhetnek a lefolyóba önthető szerek:
  • kóla
  • Mr.Muscle
  • szódabikarbóna-ecet
  • forró víz

Mindig figyelni kell arra, hogy környezetkímélő, környezetbarát anyagokat alkalmazzunk. Azonban ha nem járunk eredménnyel, vagy csak nincs ingerenciánk ezzel a lefolyótisztítással foglalkozni érdemes szakemberhez fordulni. Jobb, gyorsabb, olcsóbb, hatékonyabb módszer.

Ne feledje, duguláselhárítás azonnal, falbontás nélkül!
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864