Konyhai duguláselhárítás

A konyhai dugulás a dugulások között is az egyik legkellemetlenebb eset. Mivel azonban a konyhai lefolyó van a leginkább kitéve a szennyeződéseknek, így érthető, hogy itt alakul ki legsűrűbben a dugulás. A konyhai mosogatóba belekerülő sok ételmaradék és a mosogató szerek együttesen egy olyan nyálkás, nyúlós, ragadós masszává képesek összeállni, melyet teljes egészében el tudják zárni a víz útját a lefolyóban.

Magával a duguláselhárítással házilag saját magunk is megpróbálkozhatunk, már ha van kedvünk és gusztusunk ezt a nyálkát kiszedni a lefolyóból. Amikor először észleljük a dugulás jeleit, azonnal tehetünk lépéseket a megszüntetésre. Elsősorban a lefolyó tetején levő szűrőt tisztítsuk ki. Ha ez sem segít, haladhatunk tovább a probléma megoldása felé.

Folytathatjuk a wc pumpa használatával. Ilyenkor egy kis vizet engedjünk a lefolyóba, annyit, hogy azért a mosogató tál alján álljon egy körülbelül 10 cm magasságban. Majd a túlfolyó szelep eltömítése után (hogy megmaradjon a vákuum) erőteljes, de nem túl erős mozdulatokkal megkezdhetjük a pumpálást. Ügyeljünk arra, nehogy alul kárt tegyünk a csövekben.
Aztán ott vannak a különböző vegyszerek, melyek szintén segíthetnek a kisebb dugulások elhárítása alkalmával. Ezek a szerek különböző állagúak (folyékony, granulátum, por, stb) lehetnek. Itt öntsük a szert a lefolyóba, majd azután hagyjuk hatni a használati útmutatók ajánlásainak megfelelően. Ha ez megvolt, alaposan forrázzuk le forró vízzel. Mi mindenképpen folyékony tisztítószert ajánlanánk, mert ezek nem okoznak további dugulást. Ezután következhet a csőrendszer a falig. Itt azonban már figyelnünk kell, mert lehetséges, hogy szét is kell szereljük a mosogató alatti falon kívüli részt.

Ebben az esetben a figyelmünk az alkatrészek sorrendjére kell, hogy fókuszáljon, mert a tisztítás után össze is kell szereljük a lefolyó csöveit. Ha megvagyunk a szétszereléssel mossuk át az összes csövet. Ha szemmel is láthatóan nincs benne lerakódás megpróbálhatjuk a fali lefolyó részt is kitisztítani. Ha szerencsénk van bele tudjuk vezetni a csap vizét, illetve a kerti slag is megoldás lehet erre. Óvatosan nyissuk meg a vizet és nem nagy nyomással próbáljuk átmosni a rendszert. Ha lemegy a víz, ügyesek voltunk és megtaláltuk a dugulás okát, melyet egy kezdődő dugó képezett a csőben, amit a vízzel át tudtunk törni. Ha viszont nincs szerencsénk és visszajön a víz, akkor egy makacsabb dugulással van dolgunk. Ilyenkor a dugulás helye mélyebben van, ennek a kitisztításához már duguláselhárító szakemberre lesz szükség. A legkellemetlenebb rész következik: az összeszerelés. Az összeszerelés során mindenképpen figyelni kell a sorrendre, melyik cső melyik után következik, és ami a legfontosabb: a tömítések helyes sorrendje a szerelés leglényegesebb része. Ezeknek a tömítéseknek mindenképpen megfelelően kell a helyükre kerülniük, ellenkező esetben a vízcsap megnyitásakor elárasztjuk az alsó szekrényt. További konyhai dugulást okozhat még a mosogató gép lefolyója. Itt a nem megfelelően elmosott sok-sok tányér, lábas, egyéb főzés alkalmával használt eszköz okozhat fejtörést. Ugyanis a mosogató gép alsó szűrőjén fent akadnak ezek a maradékok, amit nekünk kell kézzel kiszedjünk. Amennyiben észleli a dugulás első jeleit a konyhában vagy bárhol máshol, célszerű duguláselhárító szakember segítségét kérni a takarékosabb és gyorsabb megoldás érdekében.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében gyorsan, szakszerűen, hatékonyan.Nincs kiszállási díj és egyéb költség, viszont van garancia és sok éves tapasztalat, mely segít a munka alapos elvégzésében. Konyhai duguláselhárítás garanciával. Konyha, fürdő, wc, zuhanyzó, kád vagy akár kinti medence esetleg eresz lefolyó. Mindenféle duguláselhárítás garanciával.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864