Darálós wc

A darálós wc feltalálóját a szükség vitte rá, hogy kitaláljon egy olyan berendezést, amit olyan helyekre, ingatlanokba lehet beszerelni, ahol nincs lefolyó strang, amikre közvetlenül rá lehessen csatlakozni. Régi lakások, bérházak leválasztott lakásai, ahol a strang a szomszédba került, vagy eleve nem is volt kiépítve, mert a közös wc eddig a folyosón, hátul volt elhelyezve, de valahogy mégis meg kell oldani wc-t. Ez volt anno a közösségi tér, mert itt kénytelen kelletlen találkoztak a ház lakói.

A darálós wc berendezés valójában a bele kerülő dolgokat pépesre zúzza, hogy az a vízzel együtt a legkisebb átmérőjű lefolyón is gond nélkül távozhasson. Ezért fontos, hogy karban tartsuk a berendezést és ügyeljünk rá, hogy semmilyen olyan anyag ne kerülhessen bele, ami gátolja a működését. Ára és kivitele is igencsak nagy szórásban van, az aránylag olcsótól, egészen a kifejezetten drágáig nyúlik a skála. Így a javításuk is különböző árkategóriában mozog, de beépítéskor mindenképpen érdemes jó minőséget választani.

Melyek lehetnek a darálós wc dugulásának okai?


Klasszikus módon ugye a nedves törlőkendő, mely szinte minden lefolyó esetében a fő ellenség, és abszolút dobogós a problémákat illetően. Az egészségügyi betét, az ételmaradékok, de még a sok wc papír is tud dugulást okozni. Valamint komoly ellensége az áramszünet, mert a berendezésben ilyenkor nem működik sem a daráló, sem a szivattyú rész. Amikor baj van a berendezéssel olyankor mindig első, hogy ellenőrizzük, kap e áramot a gép. Darálós wc bekötése a házhálózatba A darálós wc nagy előnye, hogy nagyon sok kisebb méretű lefolyó csőhöz is csatlakoztatható a 32-es átmérőtől az 50-ig. Viszont a bekötését, elhelyezését sokféle képen el lehet rontani (például a falba beépítéssel, ahol nem lehet hozzáférni, csak falbontással), így nagyon fontos, hogy szakember építse be azt, a problémák elkerülése végett.

Darálós wc karbantartása


Hogy mi kell a darálós wc karbantartásához? Elsősorban gyomor. Hogy legyen gusztusunk a sokszor gusztustalan dolgok eltávolításához. Amennyiben mégis rászántuk magunkat a szereléshez, tartsuk szem előtt a következőket:

– Áramtalanítsuk a gépet ez a legfontosabb!
– Csavarozzuk le a tetejét, és levéve elénk tárul a dugulás oka, ami a darálós részben maradt.
– Próbáljuk meg eltávolítani onnan, amit találtunk benne, majd összeszerelve, újra áram alá helyezve kiderül szerencsével jártunk e?


A daráló pengéket rendszeresen ellenőrizni kell, valamint a motor működését úgyszintén. Azonban mi azt ajánljuk, hogy jobban jár, ha azonnal tapasztalt szakemberhez fordul, mintsem saját maga házi körülmények között próbálkozna. Mindenképpen sokat spórolhat egy szakember segítségével, és egy maradandó, senki számára sem hiányolható „élménnyel” lesz szegényebb.

Darálós wc tisztítása


Célszerű a tisztítást olyan környezetbarát szerekkel végezni, melyek a vizet lágyítják, mert a kemény vízből vízkő rakódik a mozgó alkatrészekre, így egy idő után megnehezítve azok mozgását. Semmi esetre sem célszerű műanyag tartóban levő wc illatosítót akasztani a darálós wc szélére, amely kiürülve beleeshet, és beszorulva tönkre teheti a daráló pengéket.

Tehát ha nincs más lehetőség, akkor remek megoldás lehet a darálós wc, de mind a kiépítésre, mind a használatra, mind a karbantartásra figyelni kell. A hibaelhárítás érdekében célszerű szakemberhez fordulni.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében gyorsan, garanciával, soron kívül, azonnal. Több mint 10 éves tapasztalattal, teljes gépparkkal állunk rendelkezésre.

Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864