Padlóösszefolyó duguláselhárítás

A fürdőszoba egyik legkényesebb pontja a padlóösszefolyó, ahol a kézmosó, a kád vagy a zuhanyzó találkozik. Kellemetlen szagok kiapadhatatlan forrása lehet, amennyiben nem gondoskodunk a rendszeres kitakarításáról, mert itt találkoznak az említett lefolyó csövek és mivel ez a legalacsonyabb pontja a helyiségnek itt rakódik le a lefolyók hozadéka, a sok szappan, tusfürdő vagy sampon származék, de a hajmosás után is itt akad fel a legtöbb hajszál.

Ezek összekeveredve bizonyos esetekben igen rossz szagokat tudnak árasztani magukból, amely után nem elég a szellőztetés vagy a légfrissítő használata. Ahogy becsukjuk az ablakot a szag visszatér, bonyolítva életünket. A rossz szagok okaiként megemlíthetjük még a kevés használattól kiszáradt összefolyót, amiből vagy visszahúzódott, vagy elpárolgott már a víz, így megszűnt a benne lévő víz bűzelzáró jellege. Ilyenkor célszerű a vizet rendszeresen pótolni. A tisztításáról viszont gyakran gondoskodni kell (pl.: hajszáltalanítás), valamint meg kell arról is győződjünk, hogy benne van a bűzelzáró dugó. Rendszeres karbantartással, tisztítással, átmosással megelőzhető a dugulás, azonban a karbantartás elvégzéséhez ebben az esetben is célszerű szakemberhez fordulnunk.

Padlóösszefolyó bűzelzáró


A padlóösszefolyó duguláselhárításakor az első lépés, hogy ellenőrizzük, hogy meg van a bűzelzáró dugó, ami alul a padlórács alatt található. Ennek eltávolítása után tudjuk a zuhanycsővel legkönnyebben átmosni a lefolyót, kitisztítva belőle a lerakódásokat. Hogy mit találhatunk benne, az bizony nem a képzelet műve lesz, hanem a valóságé, de azt elmondhatjuk, hogy nem levendula illattal fogunk találkozni. Minden esetben célszerű a gumikesztyű használata, de még jobb a szakember kihívása, mert olyan piszokkal is találkozhatunk (sok haj, építkezés utáni maradékok), ami csak a megfelelő gép használatával távolítható el. De nem csak a szennyvíz tartalma dugíthatja el a padlóösszefolyót, hanem ha belekerül valamilyen kupak vagy bármilyen oda nem illő tárgy.

Ilyenkor nem csak a szag lesz jelentős, hanem a szennyvíz is visszafolyik, amely megjelenik a padlón tovább tetézve gondjainkat. Fontos megjegyezzük még, hogy a kivitelezés alkalmával úgy kerüljön beszerelésre a padlóösszefolyó, hogy az szerelhető legyen. Többször találkoztunk már olyan esetekkel, amikor a padlóösszefolyó fedlapja belekerült az aljzat betonba vagy a burkolatba, fugába, teljesen meggátolva a javítást. Tehát fontos, hogy ne legyen leburkolva a fedő rács, illetve hozzáférhető helyen legyen a javítások, karbantartások miatt.

Padlóösszefolyó duguláselhárítás

Padlóösszefolyó duguláselhárítás budapest
Padlóösszefolyó duguláselhárítás bontás nélkül

Minden esetben törekszünk arra, hogy amennyiben az csak lehetséges, fal- vagy padlóbontás nélkül hárítsuk el a dugulást. Ha már kézi erővel vagy kézi spirálos csőtisztítóval nem sikerül a padló összefolyót kitisztítani, akkor az erre a célra kiválóan alkalmas gépparkkal (WOMA) végezzük el a tisztítást. Az a magas nyomású víz, amit a gép kibocsát, kimossa a csőhálózatból a lerakódott szennyet, míg a spirálos gép a legmakacsabb dugulást is eltakarítja az útjából. Azonban a gépi padlóösszefolyó duguláselhárítás komoly szakértelmet és odafigyelést igényel, ne kezdje el magától.

Budapesten az összes kerületben illetve Budapest környékén is vállaljuk a padlóösszefolyó duguláselhárítás kivitelezését. A dugulás, ami önnek bosszantó kellemetlenség nekünk kihívás és mi is akkor vagyunk elégedettek, amikor ön is az! Hívjon minket bizalommal. Duguláselhárítás non-stop, sok éves tapasztalattal, garanciával.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864