Kültéri duguláselhárítás

Kültéri duguláselhárítás esetén tévesen alakult ki az a nézet, hogy a dugulás csak a lakáson vagy házon belül keletkezhet. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk mindenkit, ez bizony nem így van. Minden olyan csőhálózat eldugulhat, amely szennyet szállít, legyen az falon belül vagy kívül, illetve telken belül avagy azon kívül. A kültéri dugulások alkalmával a leggyakrabban előforduló dugulásfajta a házból kifolyó csatornahálózat szokta érinteni.

A kültéri dugulást okozhatja a csatorna rossz lejtése, mely így nem az utca felé esik, hanem visszafelé a ház felé, emiatt nem tud a szennyvíz megfelelően távozni. Így az vagy visszafolyik a ház felé, vagy egyszerűen megmarad a csatorna alján. A kiépítésnél kialakuló hibák miatt célszerű szakemberrel csináltatni a lefolyó hálózatot, hogy ne érjenek később meglepetések minket.
Az ilyen dugulások rendkívül kellemetlenek, és pláne milyen kellemetlenek egy lakópark, vagy új építésű, többlakásos családi társasház esetén, amikor több csatorna találkozik egy csőben?! A kültéri dugulások alkalmával komoly gondokat szokott okozni a fák, bokrok gyökereinek benövése. Ilyenkor a rengeteg hajszálgyökér körbenövi a csatorna csövét, majd az illesztéseknél, toldásoknál bejutnak a csatornán belülre meggátolva a szennyvíz szabad áramlását.

Kültéri duguláselhárítás géppel

A gyökereken fennakadt szenny komoly problémákat okozva egy eleven koszos góccá alakul az idők során. Ilyenkor a WOMA nagynyomású, cserélhető fejű csatornatisztító berendezés segítségével szoktuk a csatornát kitisztítani. Ez a gép pont a cserélhető fejrészének köszönhetően szinte minden csőméretnél alkalmazható. Nagy nyomással 120-200 bar erővel fecskendezi a vizet maga előtt a csatornában, mindent eltakarítva az útjából. A gyökér benövéseket szinte leborotválja a cső faláról. A sok éves duguláselhárítói munkásságunk alatt találkoztunk olyan helyzettel is, amikor a fákat vagy nagyobb bokrokat a csatorna fölé ültettek. Aztán amikor a gyökérzet megnőtt szépen körbeölelte a csöveket, majd belenőtt. De a legrosszabb nem ez, hanem ha a megnövő gyökérzet megnyomja a csövet, megváltoztatva annak dőlési szögét. Amely eddig kifelé lejtett az utca felé, innentől kezdve befelé a ház felé fog lejteni. Rosszabb esetben a gyökér el is törheti a csatornánkat.

Ilyenkor csak a kiásás, a hálózat megbontása a megoldás, mely sok vesződéssel, földmunkával, kosszal, sárral jár. Azonban nem csak a csatorna tud eldugulni, hanem a szökőkút, a kerti csap, a kerti csobogó, az ereszcsatorna lefolyója, a kerti tó leeresztő része vagy az udvari épített medence leeresztő szelepének a dugulása szintén adhat okot a fejfájásra.

De még az öntözőrendszer is képes csodákra. Legtöbb alkalommal föld, sóder, iszap, a lehullt falevelek, letört kisebb ágak vagy a fűnyírás után ott maradt fű okozza a problémát, de találkoztunk olyan esettel is, amikor föld dugaszolta el a víz útját.

Rendszeres duguláselhárítás

Célszerű alkalmanként, (egy-két évente), de inkább rendszeresen (esetleg ősszel-tavasszal) dugulásehárítást végeztetni szakemberrel, és átnézetni a csatornahálózatot. Így a duguláselhárító szakember, aki ha tapasztal is valami problémát, még időben meg tudja oldani nagyobb beavatkozás nélkül. Specialitásunk közé tartozik a kültéri dugulások elhárítása, megszüntetése. Akár kézi vagy gépi beavatkozásról legyen szó, minden kialakult probléma esetén állunk rendelkezésre. Bármilyen dugulás esetén fordulhat hozzánk bizalommal. Konyha, fürdőszoba, mosogató, zuhanyzó, kád, bidé, piszoár. Duguláelhárítás soron kívül, azonnal, gyorsan, higiénikusan, a legmodernebb gépparkkal felszerelve.

Munkánkra garanciát vállalunk, és tisztán, magunk után kitakarítva dolgozunk a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően. Hívjon minket, pénzt, időt spórol.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864