Csatorna tisztítás Budapest

Csatorna tisztítás akkor szükséges, ha a csatorna rendszer eldugul, mely ilyenkor komoly károkat képes okozni a tulajdonosoknak. Ez a fajta dugulás az amit házi körülmények között nem lehet megoldani ezért fontos, hogy minél hamarabb szakemberhez forduljunk. A csatorna dugulás legkellemetlenebb velejárója az, ha a szennyvíz elönti a lakásunkat vagy kertünket. De sajnos az is előfordulhat, hogy kültéri dugulás esetén kimosódik a föld a csatorna alól, mellől, így beomlás is előfordulhat, amely után a csatornarendszer akár életveszélyes is lehet.

Ezért mindig figyeljünk a jelekre, mert a csatorna nem dugul el egy pillanat alatt. Intő jel lehet a szürcsögve lefolyó víz, a kellemetlen szagok, a sokáig örvénylő lefolyó. Ilyenkor célszerű lépnünk, és ha még lehetőség van rá, mossuk át a lefolyókat, illetve ahol van fedél és fel tudjuk venni, nézzünk be oda, és ha tudjuk, szedjük ki a szennyet. Előre szólunk, hogy amit ott találunk nem lesz kellemes látvány, valamint védőfelszerelésről mindenképpen gondoskodni kell (szemüveg, gumikesztyű). A kültéri csatornadugulást okozhatja bemosódott föld, kosz, por, a hanyagul beöntött építési anyag, sóder, csemperagasztó, de a legtöbb esetben fagyökerek benövései és/vagy a lehullott falevelek a fő bűnösök. Ezért különösen fontos dolog, hogy a kerti lefolyók mindig legyenek kitisztítva, illetve fedelei mindig legyenek a helyükön.

WOMA gépesített csatornatisztítás


A fákat, bokrokat is célszerű úgy ültetni, hogy az ne a csatornahálózat nyomvonala fölé kerüljön. Így el tudjuk kerülni a problémákat, mert a nagyra növő gyökerek, még a csatorna dőlésszögét, így a víz folyásának irányát is képesek megváltoztatni. Mivel a gyökerek növekedése egy állandó folyamat, így célszerű 3-4 évente vagy akár sűrűbben is elvégeztetni a csatornatisztítást. Ezeket a benövéseket csakis nagynyomású gépek segítségével lehet kitakarítani a csatornából, házilag nem.

A gépesített (Woma) csatornatisztítás egy nagyon gyors és hatékony megoldás, amit a szakemberek kellő rutinnal el is végeznek. További nagy előnye, hogy nagyban megelőzhető a későbbi lerakódások kialakulása is, amivel rengeteg egyéb költség megspórolható. A WOMA gépesített magasnyomású csatornatisztítás nagy hatékonysága miatt az egyik legelterjedtebb művelet. Ezek a gépek pont erre lettek kifejlesztve, hogy gyorsan, hatékonyan és aránylag rövid idő alatt tudják megszüntetni a legmakacsabb bel-vagy kültéri csatornadugulást is.

Szennyvíz csatornatisztítás

A csatornarendszer részei ahol a dugulás jelentkezhet:
– Lefolyó gyűjtővezeték (ágvezeték): Ezek a csövek gyűjtik össze és szállítják a mosdók, kádak, zuhanyzók, wc-k szennyvízét a központi ejtőcsőbe.

– Ejtőcső: Függőleges cső, amely az ágvezetékek által szállított szennyvizet juttatja a csatorna alapvezetékbe (régebbi házaknál több ilyen cső is lehetett, mára általában egy van belőle).

– Belső alapvezeték: Ezen keresztül jut el a szenny a külső alapvezetékbe.

– Külső alapvezeték: A szennyvíz ezen keresztül jut el a központi csatornarendszerbe.

A telken belüli csatornarendszer tisztán tartása a mi gondunk, míg a külső a csatornázási művek dolga.

Csatornatisztítás, duguláselhárítás házilag

Ejtsünk egy két szót a dugulás megelőzéséről is. Mindig kifejezetten figyeljünk oda, hogy mi kerül a lefolyóba, ezt nem tudjuk elégszer hangsúlyozni. Csak olyan tárgy kerüljön a csatornába, ami szét tud mállani a vízben. Ezért ne dobjunk bele csontokat, ételmaradékot, nedves törlőkendőt, a fürdőben figyeljünk, hogy ne használjunk túl sok sampont, tusfürdőt, szappant, mert ezek lerakódva duguláshoz vezetnek. Fontos megfelelő vízmennyiség használata is az öblítéskor, mert ez viszi le a szennyet nem engedve lerakódni azt. Azonban ha legnagyobb körültekintés ellenére is eldugult a csatornája bátran keressen minket.

Sok éves tapasztalattal, teljes gépparkkal állunk rendelkezésre. Munkánkra csatorna tisztításkor garanciát vállalunk.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864