Csatorna dugulás

Ha társasházban, lakótelepen, lakóparkban vagy kertes családi házban lakunk, akkor fel kell készülni a csatorna dugulás sajnálatos bekövetkeztére. Ugyanis a legjobban megépített lefolyó rendszerek is eldugulhatnak. Ezért ne tekintsük a dugulást személyes csapásnak, biztosíthatjuk másoknál is előfordul. A dugulás nem csak a lakáson belül következhet be, ha nem a külső, kivezető csatornahálózatban is.

A kerti lefolyónál, csapadék elvezetőknél a legtöbb problémát a falevelek, a sóder, a föld bemosódása okozza, illetve a gyökér benövések. Éppen ezért a csatorna fedeleknek, szűrőknek minden esetben a helyükön kell lenniük, erre figyelnünk kell, valamint alkalmanként (2-3 hónap) ki is kell, hogy tisztítsuk/tisztíttassuk őket.

Csatorna dugulás

A csatorna dugulás első jeleinél célszerű azonnal szakemberhez fordulni. Időt, pénzt, energiát, idegeskedést spórol magának. Amikor a víz sokáig örvénylik a kádban, vagy a wc-ben öblítés után rendszeresen visszaduzzad a víz, vagy a zuhanynál lassan megy le a víz, és a szélén ilyen sötét lerakódás alakul ki, akkor az a csatorna dugulás kezdeti stádiuma. Ilyenkor még aránylag könnyen elhárítható lehet a baj. Azonban, ha sokat várakozunk, halogatjuk a beavatkozást vagy a szakember kihívását, akár nagyobb bajt is a nyakunkba zúdíthatunk.

Csatorna dugulás elkerülése


Sokat tehetünk a csatornadugulás elkerülése ügyében, ha megfelelő időközönként (kb.: 6-8 hónap, vagy akár gyakrabban) megelőző csatornatisztítást, karbantartást végeztetünk, a kialakuló dugulások megelőzése érdekében.

A sok haj, a zsír, mosogatószer, állati szőrök, tusfürdő, sampon, borotvahab, illetve a lefolyókba beejtett oda nem illő-, a víz hatására fel nem lágyuló tárgyak, mind a dugulás fő okozói. A rendszeres duguláselhárítás elősegíti a dugulás elkerülését, és ez által a nagyobb problémák kialakulását. Egy dugulás annyira nem vicces dolog. Pláne akkor nem, ha a lakásunkat, fürdőszobánkat, pincénket, kertünket önti el az a bűzös szennylé. Épp ezért célszerű a rendszeres karbantartást duguláselhárító szakemberrel elvégeztetni.

A csatorna dugulás elhárítást házilag, otthoni körülmények között is el lehet végezni vagy inkább el lehet kezdeni, de nem feltétlenül vezet eredményre. Házi körülmények között a csatorna lefolyó bevezető részéhez férhetünk hozzá maximum, a mélyebben, belül lévő makacs dugulások rejtve maradnak előttünk, ahhoz már gépekkel, kamerával kellene rendelkezzünk. Célszerű szakemberhez fordulni a gyorsabb, eredményesebb beavatkozás érdekében.

Csatorna duguláselhárítás szolgáltatásaink


Felsorolnánk néhányat azon szolgáltatásaink közül melyekkel állunk rendelkezésre amennyiben dugulást tapasztalna bármelyik lefolyónál:
  • Beltéri csatorna duguláselhárítása
  • Kültéri csatorna duguláselhárítása
  • Duguláselhárítás WOMA gépekkel
  • Csatorna dugulás elhárítás
  • Szagtalanítás, fertőtlenítés
  • Szaktanácsadás, véleményezés.


Munkánkra 100% garanciát vállalunk. Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében gyorsan, tisztán, környezetbarát technológiával. Csatorna duguláselhárítás kiszállási díj nélkül, a legmodernebb gépekkel.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864