Duguláselhárítás házilag. Tanácsok és praktikák

Duguláselhárítás házilag. Amennyiben otthonában dugulást észlel, először érdemes lehet néhány házi praktikát bevetnie. Elképzelhető hogy nem szükséges szakember beavatkozása a duguláselhárításhoz. Oldalunkon igyekeztünk a leggyakrabban előforduló dugulásokra kitérni és azoknak házilagos elhárításához hasznos információkkal szolgálni. Tanácsok, praktikák a házilag elvégezhető duguláselhárításhoz.

WC duguláselhárítás házilag

Az első lépés a WC duguláselhárításában házilagosan, hogy a dugulást megpróbáljuk pumpával elhárítani. Próbáljunk vákuumot kialakítani, miután vizet töltöttünk a wc-be. Ezután óvatosan megpumpálhatjuk a rendszert. További házi praktikák közé sorolható a szódabikarbóna, sütőpor, ecet és forróvíz keveréke. A WC dugulás kialakulását megakadályozhatjuk, ha szilárd halmazállapotú tárgyakat nem ejtünk a WC csészébe, mint például illatosítót, légfrissítőt, szivacsot, intim törlőkendőt, intim betétet, kupakot, egyebeket.

A legfontosabb feladat a megelőzés!

Amennyiben ezek a módszerek, tanácsok, praktikák nem segítenek, akkor profi szakember segítségére van szüksége.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864

Padlóösszefolyó duguláselhárítás házilagAbban az esetben, ha a padló összefolyó eldugult, ajánlott először kézi erővel alaposan kitisztítani, majd ezt követően kiemelni a bűzelzáró könyököt. Nagynyomású vízsugárral, slag vagy zuhany segítségével megpróbáljuk eltávolítani a dugulást okozó lerakódást – ilyenek például a haj, mosószer és vízkő. Sikertelen beavatkozás és duguláselhárítás esetében hívjon profi duguláselhárítót, aki spirális csőgörénnyel, vagy más profi duguláselhárító eszközzel pár méteren belül azonnal feltárja a hiba okát és elhárítja a problémát.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864

Fürdőkád duguláselhárítás házilagA fürdőkád dugulásával általában olyankor szembesülünk, amikor hosszú időn keresztül nem folyik le a kádból a használt víz. Ilyenkor célszerű a fürdőkádat feltölteni vízzel úgy, hogy a vízoszlop nyomása minél nagyobb legyen. Házilagos megoldás érdekében próbálkozhatunk WC pumpával, egyszerűen a túlfolyó nyílását tömjük be egy ronggyal, hogy a vákuum a lefolyó szakaszra koncentrálódjon. Fontos a teljes vákuum elérése, hogy a művelet közben ne tudjon “fars" levegő megzavarni minket. Amennyiben ez sem válik be, akkor a zuhanyrózsa leszerelésével a zuhanyzó csövét helyezzük a lefolyóhoz és nyissuk meg a csapot a legnagyobb nyomáson. Sikertelen házilagos próbálkozások után érdemes lehet felhívni egy Profi-Duguláselhárítós csapatot!

Zuhanytálca duguláselhárítás házilagA zuhanytálca duguláselhárításnál hasonló módon kell eljárnunk, mint a padló összefolyók esetében, itt azonban óvatosan kell alkalmazni a nagynyomású vízöblítést vagy a wc pumpát mert a flexibilis lefolyócsövek nagyon érzékenyek. Ha túl nagy erővel mossuk át vagy pumpáljuk alul, a lefolyó cső elmozdulhat, bajainkat tovább tetézve, és szinte biztos, hogy nem ússzuk meg a falbontást. Érdemes műanyag vagy fém szűrőt használni hajmosáskor, illetve célszerű havonta forró vízzel átmosni a lefolyót. A hosszútávú hibátlan működés érdekében érdemes a tanácsok, praktikák megfogadása. Idő, pénz, energia spórolható vele.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864

Mosogató duguláselhárítás házilagA háztartások egyik legkényesebb pontja a konyhákban található mosogatótálca. Napi szinten találkozhatunk azzal a problémával, hogy mosogatás után nem folyik le a szennyezett, elhasznált zsíros víz. A legtöbb háziasszony ilyenkor szalad a pumpa után, de hiába, mert a dugulás makacsul tartja magát. Ezután a különféle módszerekkel és a legtöbb háztartásban fellelhető kávé zacc, sütőpor és kóla kombináció, konyhasó kerül bevetésre. Amennyiben a háztartásban előforduló eszközök bevetésével nem jut sikerhez, üzletekben megtalálható lefolyótisztító szereket ajánlott bevetni. Ilyen lehet például Muscle, Búvár, Szi-ti, Szavo Tiret, NaOH. Ezen szereket a gyári előírások szerint 1 éjszakára a lefolyóban kell állni hagyni. Megelőzésként még annyit tehetünk, hogy szűrőt alkalmazunk és évente 3 alkalommal szétszedjük a szifont. Havonta minimum egyszer tűzforró vizet engedjünk a rendszerbe a lefolyó átmosásának érdekében.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864

Mosogatógép duguláselhárítás házilagA mosogatógép a háztartások egyik legkedveltebb eszköze, mert mindenkit nagy és unalmas munkától mentesít a konyhában. Ezáltal a családnak több ideje jut hasznosabb tevékenységeket végezni. Viszont a nem megfelelő használat esetén, ha például sok szennyezett edényt öblítés nélkül helyezünk a berendezésbe, a rátapadt zsírok a mosogatógépet és a lefolyórendszert is idő előtt károsítják. Javasolt a berendezés időközönkénti gépi átmosása. Ezzel a lefolyórendszer is átöblítésre kerülhet, amellyel megakadályozhatjuk a dugulás kialakulását.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864