Duguláselhárítás Társasházakban

A duguláselhárítás a társasházakban már egy komolyabb feladat. Itt házi praktikákkal, trükkökkel, megoldásokkal sokra nem megyünk, valami drasztikusabb beavatkozásra van szükség. És mindenképpen duguláselhárító szakemberre.

A társasházak esetén a strang lefolyók eldugulása a legnagyobb probléma. Itt csatlakoznak össze egy közös nagy átmérőjű csőbe a lakások lefolyó rendszerei. Ha egy ilyen cső eldugul, az a házban lakók közül mindenkit érint. A magasabban lakókat talán kevésbé, az alacsonyabban lakókat jobban. Ezekben az esetekben elengedhetetlen az együttműködés a lakók és a duguláselhárító szakemberek között, mert ilyenkor az egész házban tilos a csatornarendszer használata.
Figyelni kell arra, hogy senki se használja a wc-t, ne mosogasson, ne fürödjön, mert a víz úgyis ottmarad nála, további gondokat okozva, illetve ha csőrepedés van, akkor az alacsonyabban lakókat borítja el szennyvízzel.

A társasházi duguláselhárítás


Amikor a víz nem folyik le sem a kádban, sem a kézmosóban sem a wc-ben az a dugulás keletkezésének csalhatatlan jele. Egy társasház esetén ez különösen aggasztó lehet, mert itt a lakások a függőleges strangon keresztül összeköttetésben vannak egymással. Ilyenkor amennyire lehetséges gyorsan értesíteni kell minden lakót, hogy a házban dugulás van és csak korlátozottan, vagy inkább egyáltalán ne használják a lefolyókat. A dugulások általában azokban az időpontokban jelentkeznek, amikor sokan használják a lefolyókat (ritkábban reggel, többször este). A társasházi duguláselhárítást mindig abban a lakásban kezdjük, ahol legelőször jelentkezett, és csak utána tisztítjuk át a lefolyó strangot. Minden esetben célszerű a közös képviseletet is értesíteni, a későbbi problémák megelőzése céljából.

Milyen lépések szükségesek társasházi dugulás alkalmával?
Néhány fontosabb lépés társasházi dugulás alkalmával:

  • Zárjuk el a vizet a lakásokban a vízóránál, vagy a társasházban a pincében (jobb esetben feliratozva van)
  • Értesítsünk akit csak tudunk a házban, hogy ne használja a vizet.
  • Értesítsük a közös képviseletet
  • Hívjunk duguláselhárító szakembert (a szükséges gépek miatt célszerű minél hamarabb)
  • Jelentsük a biztosító felé az ügyet, hogy a biztosítás intézve legyen
  • Dokumentáljuk az eseményeket a későbbi problémák megelőzése szempontjából.


Társasházi strang duguláselhárítás

A társasházi strang eldugulása alkalmával minden esetben duguláselhárító szakember közreműködése szükséges. Ilyen alkalmakkor már a kézi spirálozás (csőgörényezés), csak az esetek elenyésző részében hozhat eredményt, illetve csak átmeneti sikerrel kecsegtet. A szakember ilyenkor a nagyobb csőspirálozó géppel tisztítja meg a lefolyó csöveket, és ha szükséges a WOMA csőtisztító géppel átmossa a társasházi strangot.

Társasház duguláselhárítás szakmai tapasztalattal, azonnali kiszállással, gyorsan, garanciával.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864