Kád duguláselhárítása

A kád duguláselhárítása alkalmával kevés bosszantóbb dolog adódik a ház körül. Mindig a legrosszabbkor jön, legyen bármilyen évszak, bármilyen napszak. Előfordul, hogy váratlanul, minden előjel következik be, de azért általában van előjele. Kellemetlen szagok vagy a lassan lefolyó víz már mind előre jelzik a problémát. A kád esetén hasonló problémákkal találkozhatunk, mint a zuhanytálca dugulásakor. Legnagyobb ellenségünk a haj és a szappan lerakódás. Ezt kell, hogy megelőzzük, illetve feloldjuk, ha már megvan a baj.

Első dolgunk, hogy kézi erővel megpróbáljuk kiszedni a lefolyó szájánál felgyülemlett piszkot. Hajmosáskor illetve bármilyen a kádban végzett kézi mosás alkalmával célravezető a boltokban kapható műanyag vagy fémszűrő használata. Ez az elsődleges védvonala a lefolyónak, felfogja a lefolyó felé igyekvő kisebb-nagyobb tárgyakat. Ám sima mosdáskor, zuhanyzáskor nem szerencsés használnunk, mert a szennyet ugyan visszatartja, míg a szennyvizet nem, azt tovább engedi, így segíti elő a lerakódások kialakulását.

Duguláselhárítás a kád esetén


Fontos megjegyeznünk, hogy a dugulást még a feleslegesen sok mosószer, tusfürdő, esetleg egyéb szépségápolási szerek vagy háztartási szerek is okozhatják, ezért fontos e szerek használatának a csökkentése. Mint említettük a dugulást a lefolyóba kerül túl sok sampon, tusfürdő, borotva hab, egyéb szépségápolási szer is okozhatja. Ilyenkor megoldás lehet a só, szódabikarbóna és az ecet együttes hatása. Keverjük el az ecetben a sót és a szódabikarbónát, majd öntsük a lefolyóba. 10 perc várakozás után öblítsük át forró vízzel, majd néhány perc várakozás után mossuk át az egész rendszert sima vízzel. Így már a lehető legtöbbet tettük a dugulás elhárításáért, ha még továbbra is fenn áll a probléma, jöhet a szerelő. A legfontosabb tanács amit adhatunk: Ne szedje szét a lefolyót a kád alatt! Hacsak nem szakmabeli ön is, mert a szétszerelés még csak-csak sikerülhet, ám a hosszú távú tapasztalatunk azt mutatja, hogy az összeszereléssel már akadhatnak problémák. Ezért bízza inkább szakemberre a munkát, jobban jár!

Kád duguláselhárítás kézi erővel


Ezután jöhet a pumpálás. Engedjünk egy kis vizet a kádba, hogy ellepje a lefolyó száját, majd határozott, erőteljes, de nem durva mozdulatokkal kezdjük meg a pumpálást. A pumpa által generált vákuum lemozdítja a lefolyó faláról a lerakódott szennyet, ami így már könnyebben tud eltávozni.

Ha a pumpálás sem segít, jöhet a spirálos csőtisztító, magyarul a csőgörény. Engedjük bele a lefolyóba, majd lassan próbáljuk elforgatni. Ezzel a technikával már a makacsabb lerakódásokat is el tudjuk távolítani. Ha a felsorolt praktikák közül egyikkel sem jár szerencsével, mindenképpen forduljon duguláselhárító szakemberhez.

Olyan eset is lehetséges, hogy a ház vagy lakás felújításából adódóan sitt, festék, csemperagasztó vagy egyéb más építési törmelék kerül a lefolyóba. Ilyenkor esélyünk sincs a házi praktikákkal való kísérletezésre, a kád duguláselhárítása csak lefolyótisztító gépek segítségével oldható meg.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében Woma gépekkel, gyorsan olcsón, kiszállási díj nélkül, garanciával. Fürdőkád, kézmosó, bidé, wc, padlóösszefolyó duguláselhárítás non-stop, ingyenes kiszállással, hétvégén is éjjel-nappal.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864