Szennyvízakna tisztítás

A szennyvízaknát is ugyanúgy rendszeres időközönként ki kell tisztítani, mint a többi csatornarendszert a házon belül. Sokan nem is tudnak róla, hogy van ilyen aknájuk a telken belül, melynek szerepe csak a szennyvízakna tisztítás alkalmával válik fontossá. Azonban óva intenénk mindenkit attól, hogy házi körülmények között saját maga tegyen kísérletet a szennyvízakna tisztításra.

Az igaz ugyan, hogy a reklámokban illetve egyéb helyeken hatékonynak ígért termékekkel, vegyszerekkel csábítják a vevőket, melyek alkalmasak lehetnek a szennyvízakna tisztításra, azonban sokkal jobban jár és rengeteget spórolhat, ha szakemberre bízza a munkát.

Először is fel kell deríteni az akna helyét a kerten belül. Elsőre egyszerűnek tűnhet a dolog, de nem biztos, hogy az. Nyomvonal kereső műszer áll rendelkezésünkre, mely megmutatja a legjobban betemetett szennyvízakna helyét is.
Ha már meg van az akna és minden felesleges dologtól (föld, gyökér, faág, levelek) megszabadítottuk a környékét, jöhet a tisztítás. Kinyitás után először kézi erővel távolítjuk el belőle a szennyet, majd a csatornatisztító gép segítségével átmossuk a szennyvízakna csöveit. Erre a belső mosásra kiváló a Woma cég által gyártott cserélhető fejű nagynyomású csőtisztító berendezés, amely akár 100-250 bar nyomással képes a vizet a csatornahálózatba juttatni, amivel kimossa az összes lerakódást a csatornából. Nagyon hatékony berendezésről beszélünk, mosás közben olyan dolgok tisztulnak ki a csőből, hogy nem is hinnénk. Így tehát nem is érdemes mással kísérletezni, hatékonyság szempontjából a Woma verhetetlen. A legtöbb alkalommal a dugulást a kerti részből az aknába kerülő faágak, levelek, gyökerek okozzák, de természetesen a ház csőhálózatából kifolyó szennyvíz is felelős lehet a dugulásért. Pláne az olyan dolgok, tárgyak melyek abszolút nem valók a lefolyóba (kupak, pelenka, egészségügyi betét, nedves törlőkendő, stb.). A szennyvízakna elöregedése és az ebből adódó beomlás (tégladarabok, föld, nagyobb kövek, betondarabok) is okozhatnak dugulást. De felelőssé tehetjük a konyhai lefolyó át a szennyvízaknába kerülő zsírokat is, melyek az akna oldalán megtapadva, szinte magukhoz ragasztják a többi koszt, így egy hatalmas szennygombóccá tudnak összeállni, teljesen elzárva a szennyvíz útját. Kiemelten hangsúlyoznunk kell, hogy a csatornafedeleknek mindig a helyükön kell lenniük, a szennyeződések és a balesetek elkerülése végett!

Ha észlelte a problémát, mi az, ami ilyen esetekben házi körülmények között, laikusként elvégezhető, megtehető?- tehetjük fel a kérdést. Semmi – a hiteles és valós válasz. Szó szerint semmit nem kell vagy célszerű tennie, hanem azt az egyszerű lépést kell meglépnie, hogy minket hív.

Ilyen esetekben sokkal jobban jár, ha szakemberre bízza a problémát.

Tisztítás után fontos lépés lehet még a fertőtlenítés is, melyet már a megtisztított aknában kell elvégezni. Ezt a munkafolyamatot is célszerű szakemberre bízni. Már kaphatók olyan környezetbarát szerek, amelyek segítik a szennyvízaknában lerakódott szennyeződések lebontását, valamint az akna tisztán tartását.

Szennyvízakna tisztítás a hét minden napján, Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Pest megyében azonnali kiszállással, a legmodernebb gépparkkal, baráti áron, garanciával.

Szennyvízakna tisztítás, azonnal, garanciával. Kamerázás, feltárás, csatornatisztítás, fertőtlenítés.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864