Kamerás csatornavizsgálat Budapesten

A dugulások feltárása, helyének pontos meghatározása mindig problémát okoz a szakemberek számára. A falba beépített vagy a földben elhelyezett, szabad szemmel nem látható csőhálózatban a dugulás okának megtalálása, behatárolása az egyik legnehezebb feladat. Amikor az első lépéseket megtesszük a dugulás elhárításakor (wc pumpa, esetleg csőgörény) és ezek nem hoznak eredményt, drasztikusabb lépésre kell, hogy elszánjuk magunkat. Igen ám, de hol keressük a problémát? És eleve, milyen problémát keressünk?

A feltett kérdésre a választ legkönnyebben a kamerás csatornavizsgálat után kaphatunk.

A kamerás csatornavizsgálat megmutatja a dugulás pontos helyét, jellegét és azt, hogy miféle problémával állunk szemben. Lehet sima dugulás is, csőtörés is, illetve az is előfordulhat, hogy most derül ki, hogy a csövek illesztésekor a tömítések nem kerültek megfelelően a helyükre, így ott szivárgás keletkezik.
A kamerás csatornavizsgálat alkalmával sok kérdésre választ kaphatunk, ami nagy előnyt jelent a bontások elkerülése érdekében. Ami azért sem elhanyagolható lépés, mert a költségek így alacsonyan tarthatók. Házi körülmények között azonban ez a vizsgálat nem végezhető el, épp ezért érmes szakemberhez fordulni a kamerás csatornavizsgálat elvégzéséhez. Ő pontosan meg tudja mondani, mit láthatunk a kijelzőn, hol van esetleg hajszálrepedés, dugulás, avagy egyéb probléma. Használt lakás, ház vagy nyaraló vásárlása esetén minden alkalommal érdemes egy előzetes vizsgálatot a szakemberrel elvégeztetni, a későbbi meglepetések, kellemetlenségek elkerülése érdekében. A kamerás vizsgálat Budapesten és az ország bármely pontján a csőhálózat teljes egészén használható, cserélhető fejeinek köszönhetően a legkisebb helyre is befér, megmutatva a legeldugottabb helyeket is.

Ez a helyzet az új építésű lakások esetén is fent áll, ahol szintén előfordulhatnak a kivitelezés alkalmával elkövetett hibák, melyek a kamera optikája előtt azonnal feltűnik.

Miért fontos a kamerás csatorna vizsgálat?

Mint már írtuk, új vagy használt ingatlan vásárlásakor mindenképpen ajánlott egy ilyen vizsgálat. Ugyanakkor van még több olyan ok, melyeknél szintén fontos a kamerás csatornavizsgálat.

Lássuk melyek a leggyakoribb indokok:
  • Gyökér benövések ellenőrzése.
  • Idegen tárgyat ejtettek a csatornába
  • A csatornahálózat ejtésének ellenőrzése
  • Illesztések, tömítések, kanyarok állapotának ellenőrzése
  • Hajszálrepedések, törések, deformációk felfedezése, feltárása
  • Általános, megelőző vizsgálat a csatorna teljes állagát illetően
  • Vizesedés jelenik meg a ház falán, az aljzaton, illetve a csatornahálózat mentén megsüllyed a talaj


Láthatjuk, hogy a kamerás csatornavizsgálat előnyének se szeri, se száma, a mellette szóló érveket napestig sorolhatnánk.

Hogyan történik a kamerás csatornavizsgálat?

Maga a kamera egy flexibilis optikai szálra van szerelve, és a kamera több méretű lehet, attól függően, milyen átmérőjű a csatorna, amelyet vizsgálni szeretnénk. Már az elején látszik, milyen állapotú a csatorna, és előfordul, hogy még a vizsgálat előtt egy kisebb csatornatisztítást kell, hogy végrehajtsunk ahhoz, hogy egyáltalán lássunk valamit. A kamera Led lámpákkal van felszerelve, hogy a sötét semmit se rejtsen el előlünk.

Amint bent van a kamera a csatornában, azonnal küldi a jelet, amit a kinti egységen található monitoron nézhetünk. A kamera igen jó minőségű képet továbbít, így felfedezhetjük azokat a problémákat, melyek miatt a munkát elkezdtük. Jöhet a képek kielemzése, melyen centiméter-, jobb esetben milliméter pontosan meg tudjuk határozni a dugulás, csőtörés helyét.

Tehát pontosan láthatjuk, hogy a technika fejlődése a kamerás csatornavizsgálat esetén is rendelkezésünkre áll, és a szabad szemmel nem látható repedések, törések sem maradnak rejtve előttünk, így már nem állunk széttárt karokkal a dugulás előtt.

A kamerás csatornavizsgálat segítségével Budapesten is elénk tárul a dugulás helye, a kiépítés közbeni hiba, valamint a túl sok kanyar vagy a nem megfelelő lejtés is megállapítható. Ez a száloptikás rendszer nem csak megmutatja a hibákat, azok helyét a monitoron, hanem felvétel is készíthető, amely akár egy karácsonyi családi vacsora után is megnézhető, de inkább a későbbi elemzés szempontjából lehet érdekes.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864