Wc duguláselhárítás

A duguláselhárítás egy olyan tevékenység, mely a csatorna és a lefolyórendszerek kitisztítására, a dugulások megelőzésére szolgáló szolgáltatás. A legtöbb alkalommal csak szakember (pl: vízvezeték szerelő) által végezhető tevékenység. Természetesen a wc duguláselhárítás házilag is elvégezhető (legalábbis megpróbálható), így azonban kisebb hatásfokkal végezhető folyamat.

Amennyiben a wc-ben észleljük a dugulás első jeleit, vagy bármely a lakásban vagy a ház körül található lefolyónál, házi körülmények között magunk is megkezdhetjük a duguláselhárítást. Az egyik leggyakoribb probléma és egyben a legkellemetlenebb is, a wc eldugulása. Ez esetben célszerű először kézi erővel megpróbálni a víz útját segíteni, még ha ez nem is egy igazán gusztusos megoldás.
Miután átnéztük, hogy a wc kagyló aljában nincs e szabad szemmel látható, a dugulást okozó tárgy, megpróbálhatjuk a wc pumpával óvatosan megpumpálni a wc-t.
Kisebb dugulások, leakadások alkalmával sikeres lehet a próbálkozás. A pumpálás hatására kimozdul a dugulás a lefolyóból, és lassan megindul a víz.
Ám ha a dugulás nagyobb hatású és makacsul tartja magát, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni, aki szükség esetén megfelelő szerszámokkal, gépekkel felszerelkezve hatékonyan tudja a dugulást elhárítani.

A wc dugulás okai:

Számtalan oka lehet a wc dugulásának. A vízkövek kialakulásától kezdve egészen a bele dobott/ejtett tárgyakig, vagy a túl sok wc papír alkalmazásáig, illetve a kevés víz használatáig terjedhet a skála.
Előfordulhat a kiépítésből adódó hiba is, amikor nem megfelelő a kivezető csatorna ejtése, így a szennyvíz visszafelé folyik, vagy nem távozik a kellő mértékben.

A wc dugulásának egyéb okai:


– Kozmetikumok: ezek a szerek leginkább a fürdőszobában okozhatnak kellemetlenségeket, mivel ott használjuk őket, leginkább a fürdés/zuhanyzás alkalmával, azonban találtunk már ilyet a wc-ben is.
– Különböző vegyszerek: Ezek lehetnek gyengébb minőségű mosogató szerek, zsíroldók, de ilyenek lehetnek még például a dugulás elhárításra vásárolt különböző granulátumok, melyek a kevés hozzáadott víz miatt nem oldódnak fel kellően.
– Egyéb szilárd anyagok: Minden olyan a wc-be, illetve a lefolyóba kerülő szilárd anyag komoly dugulás okozhat, mely a víz áztató hatására nem oldódik fel.

Ilyen lehet a wc illatosító tégely, bármilyen kupak, rosszabb esetben a wc papír gurigája, a macskaalom, az építési törmelék, a festékek különböző formái, a vattapamacs, de még a nedves törlőkendő is. Napokig tudnánk sorolni az okokat.
A konyhában az étel darabokat vagy a kávé zaccot érthetjük szilárdabb anyagok alatt, míg a fürdőszobában a haj, a köröm sorolható a szilárd tárgyak közé.

A wc dugulás jelei:

– amennyiben furcsa hangok jönnek a wc kagylóból
– a víz távoztával a többi dolog ottmarad,
– a víz nem a megfelelő szintre áll vissza.
– eleinte lassan folyik le a víz, utána alig folyik le, majd egyáltalán nem folyik le.
– már nem megy le a víz a wc-ben, hanem elönti a helyiséget.

Ilyenkor nem érdemes kísérletezni, hanem azonnal a duguláselhárító szakember számát kell tárcsázni, hogy elkerüljük a nagyobb bajt. Duguláselhárítás garanciával, non stop kiszállással Budapesten és Pest megyében. Ingyenes kiszállási díjjal, baráti áron, gyorsan, tisztán, hatékonyan. Bízza a dugulást szakemberre.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864