Strang Duguláselhárítás

Strang duguláselhárítás az összes dugulás közül a legkellemetlenebb, ugyanis társasházak esetén az adott házrészben lakók közül szinte mindenkit érint. Nincs könnyű dolgunk, mert egy társasházban a lakástulajdonosok közül többeknek otthon kell lenniük a dugulás elhárításkor, illetve együtt kell működniük a duguláselhárító szakemberekkel.

Az együttműködés elengedhetetlen része a folyamatnak, mely nagyban megkönnyíti és meg is gyorsítja a munkát. Például ha a magasabban lakók nem használják a duguláselhárítás ideje alatt a wc-ket, zuhanyzókat, így megkímélve az alacsonyabban lakókat attól, hogy még több szenny zúduljon a nyakukba.

Mik a strang dugulásának okai?


A strang, más néven osztott, közös ejtővezeték az a függőleges vezetékszakasz, az a fő gerincág amelybe a ház vagy lakás lefolyó csövei vannak bekötve. Ennek eldugulása, eltörése komoly probléma, amit csak duguláselhárító szakember tud elhárítani. A strang dugulások alkalmával sajnos megtörténik, hogy az alacsonyabban levő lakásokban köt ki a magasabban lakók szennyvize. Ilyenkor célszerű értesíteni egymást, és nem ajánlott a csatornát használni.

A strang dugulásának okai között a legtöbbször előforduló ok a kiépítésből adódó probléma. Mindig célszerű szakembernek kiépítenie a lefolyórendszert. A másik ok lehet a kis átmérő, így nem tud a csövön keresztül a szenny és a víz is egyidejűleg távozni. Bármelyik is marad vissza, annak komoly következményei lehetnek.

A strang dugulásakor további okok közt meg kell említsük a sok haj, szösz, ruhafoszlány, állati szőr, zsiradékok, tusfürdők, egyéb szépészeti szerek általi gondokat.
Társasházak esetén különösen nagy probléma szokott lenni még a lefolyó strangok elöregedése, a rossz minőségű csövek beépítése, majd ezek cseréjének elmaradása.

Strang dugulásának elhárítása

Amikor jön a víz a wcből, falból, vagy áll a víz a fürdőben, ilyen esetekben házi körülmények között nem tudunk eredményt elérni, itt már duguláselhárító szakember segítsége szükséges. Mivel ez a fajta dugulás egy egész többlakásos házat érinthet, így a beavatkozásnak is gyorsnak, átgondoltnak, szakszerűnek kell lennie, hogy minél kevesebb ideig legyenek víz és működő csatornarendszer nélkül az ott lakók. Ilyenkor a telefonos bejelentés után, amikor indulunk a helyszínre, már tudunk tanácsokkal szolgálni. Célszerű mindenkit értesíteni a házon belül, főleg a magasabban lakókat, hogy ne használják a lefolyókat, mert azzal még több víz ömlik az alul lakók nyakába. Hozzáférhetők legyenek azok a lakások, ahol a problémát érzékelték.

Strang duguláselhárítása szakemberrelA strang duguláselhárítás egy komplex, összetett feladat, bonyolultabb mint az elsőre látszik, mivel másokat is érint a házon belül. Azonban a közös csapatmunka sokat segít a végeredmény kialakulásában. Az ilyen dugulás csak duguláselhárító szakember által hárítható el, jobb, szerencsésebb, ha minél hamarabb hívnak minket.
Strang duguláselhárítás családi házaknál, társas házaknál, emeletes lakóparkoknál, panelházaknál vagy belvárosi bérházaknál. Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, gyorsan akár egy órán belül, teljes szerszámozottsággal és gépparkkal, valamint garanciával.
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864