Makacs dugulás

Makacs dugulás esetén az általában egyszerűnek tűnő házilag megoldható duguláselhárítás sajnos nem vezet eredményre. Azok a lehetőségek, melyeket egy-egy kezdődő dugulás alkalmával alkalmazhatunk, úgymint szódabikarbóna-ecet, só-forró víz, különböző lefolyó tisztítók a makacsabb dugulások ellen sajnos nem sokat érnek.

A makacs dugulás alatt érjük azokat a dugulásokat, amelyek rendszeresen visszatérnek és amelyek mélyebben vannak a lefolyóban, így nehezebben háríthatók el.

Amikor a dugulás első jeleit (lassan megy le a víz, kluttyog a lefolyó, visszajön a víz a lefolyóban) tapasztaljuk célszerű kézi erővel tenni egy kísérletet, megtenni az első lépéseket. Próbáljuk meg kiszedni a zsíros lerakódásokat a konyhai lefolyónál, a hajakat a fürdőszobai kézmosónál, kádnál, zuhanyzónál.

Makacs dugulás megszüntetése házilag


Első lépés a makacs dugulás elhárításakor a wc pumpa használata. A lefolyó elejében kialakuló dugulások alkalmával eredményre vezethet a próbálkozás, azonban a mélyebben keletkező magukat makacsul tartó dugulások esetén ritkábban eredményes a lefolyó pumpálás. Jöhetnek a próbálkozások a különböző duguláselhárító szerekkel, melyek a boltokban kaphatók. Ezek közül van, ami granulátum formátumban kapható, van por alakú és van folyékony is. Mi az utóbbit ajánlanánk, mert könnyebben lejut a duguláshoz a csatornarendszerben. A granulátum megakadhat a lefolyó oldalfalán amennyiben kevés vizet adagolunk mellé, és ha nem oldódik fel megfelelően további dugulást okozhat.

Azonban a kézi lefolyó tisztítás illetve ezek a szerek a mélyebben levő makacs dugulásokhoz nem érnek le, vagy nem fejtik ki megfelelően a hatásukat. Ilyenkor szükséges a szakemberhez fordulni.

Makacs dugulás a lefolyóban


Amikor a makacs dugulás a lefolyóban már kialakult és a felsorolt házi praktikák nem segítenek, ilyenkor célszerű olyan duguláselhárító szakemberhez fordulni, aki a megfelelő szaktudással és gépekkel rendelkezik. Az ilyen szakember segítségével a legmakacsabb dugulásokat is meg lehet szüntetni és ami a legfontosabb meg lehet előzni. Ugyanis azok a gépek, melyek a duguláselhárító szakember rendelkezésére állnak alkalmasak arra, hogy velük az esedékes karbantartást is el tudjuk végezni, abban az esetben is, ha még nem alakult ki a dugulás, vagy csak a kezdeti formájával van dolgunk. Hívjon minket bizalommal! +3670-2917-864

Makacs dugulás elhárítása gépekkelAzok a dugulás fajták, amelyek a legmakacsabbak közé tartoznak leginkább csak gépekkel háríthatók el. Erre kiválóan alkalmas a Rothenberger R600-as spirálozó gép, valamint a Woma gépcsalád csatornatisztító berendezése. Ezekkel a gépekkel a legtávolabb kialakult dugulásokat is könnyedén el lehet érni, és a legmakacsabb dugulásokat is el lehet hárítani, legyen az bárhol a hálózaton belül. Kézi erővel vagy a csőgörénnyel csak kisebb dugulások, elzáródások, lerakódások tisztíthatók ki a lefolyó rendszerből, nagyobb, makacsabb dugulások nem háríthatók el. Erre vannak a gépek, melyek akár 15-20 méter mélyen is be tudnak nyúlni a lefolyóba elérve a legmélyebben levő elzáródásokat is. Makacs dugulás elhárítása szakember segítségével Budapesten és Pest megyében gyorsan, szakszerűen, garanciával. A legmakacsabb dugulások elhárítása gépekkel, azonnali kiszállással, non stop, hétvégén és ünnepnap is, kiszállási díj nélkül.

Hívjon minket, hogy megelőzzük a makacs dugulást, mert megelőzni mindig olcsóbb, mint elhárítani.
Hívjon minket bizalommal! +3670-2917-864
Duguláselhárítás azonnal, garanciával, fix áron, non stop, falbontás nélkül: +3670-2917-864